Olio-ohjelmoinnin perusteet 7 op.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on oppia määrittelemään omia luokkia ja tekemään yksinkertaisia olio-ohjelmia. Esimerkkikielenä on Java. Kurssin jälkeen opiskelija tuntee kaikki keskeiset olio-ohjelmointikielten käsitteet merkityksineen, ja osaa käyttää Javan olioihin liittyviä ominaisuuksia ja mekanismeja osana kirjoittamiaan ohjelmia.

Sisältö

Kurssin keskeisin sisältö on omien luokkien määritteleminen. Kurssilla opetetaan johdannonomaisesti perintä, siihen liittyvät käsitteet ja konstruktiot, poikkeukset ja geneerisyys. Myös valmiiden tietorakenteiden ja muiden kirjastoluokkien käyttöä harjoitellaan. Yksinkertaisten sovellusten tekemistä ja tekstitiedostojen käyttöä käsitellään lyhyesti. Kurssi edellyttää opiskelijalta jatkuvaa itsenäistä ohjelmien kirjoittamista, kääntämistä ja testaamista.

Toteutustavat

Tutoriaalit 7 x 2h, kontaktipäivä 5h, harjoitustyö, ViLLE-tehtävät ja itsenäinen työskentely n. 100h. Kurssin lopuksi järjestetään sähköinen tentti ViLLE-järjestelmässä. Kurssin suorittajat voivat halutessaan osallistua yliopiston vastaavan kurssin luennoille, joista löytyy tietoa (lähempänä kurssin alkamista) täältä.

Kurssin opetusaikataulut ja -salit löytyvät aikataulut-sivulta hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Takaisin pääsivulle